2011-03-04 15:07:00• hírek • Szatmar.ro

Nem sorsdöntő az Aradi rangadó

A második helyezett fogadja az elsőt - mi ez, ha nem a bajnokság rangadója? Szombat délután az Arad - Szatmárnémeti VSK mérkőzésen pedig pontosan ez a kiindulási pont: a hazaiak a második helyet foglalják el a román női kosárlabda-bajnokság tabelláján, míg a vendégek jelenleg vezetik a pontvadászatot.

Az Arad az idei rájátszás eddigi fordulóiban csak egy összecsapást veszített: január 23.-án 63-47-re maradt alul Szatmárnémetiben. Ez azt jelenti, hogy amennyiben Dan Fleseriu együttese 16 pontnál kisebb arányú vereséget szenved, akkor is komoly esélye marad arra, hogy megnyerje a rájátszást. Ez pedig azt jelentené, hogy az elődöntőben és a döntőben pályaelőnnyel léphetne pályára.

„Persze, hogy fontos mérkőzés ez, de azért nem meghatározó. A pályaelőny nem annyira fontos, mint sokan gondolják, mivel a döntőben mindkét csapatot képesnek tartom nyerni a másik pályáján. Tehát a rájátszás első helye nem garantál semmit, utána ugyanis mindenki nulláról indul", mondta a találkozó előtt Éles Péter, a VSK menedzsere.

Hasonló nézeteket vall Fleseriu mester is, aki szerint inkább az önbizalom és a presztízs miatt van tétje a szombati bajnokinak. „Ha győzünk is, ezzel még nem nyerjük meg a bajnokságot, ha viszont kikapunk, nem veszítünk semmit", mondta a szakvezető. Akinek némi fejtörést okoz a találkozó előtt, hogy Pop, Orosz, Teilane és Olajuwon személyében négy fontos játékosa is kisebb egészségügyi problémákkal küzd. A hazaiak oldalán ugyanakkor a korábban a VSK-t erősítő Graham nincs százszázalékos állapotban.

Vasárnap délelőtt a hazai szakszövetség székhelyén tartják a Román Kupa elődöntőinek a sorsolását és ott döntenek arról is, hogy kerüljön megrendezésre a május végi finálé. A VSK már a hét közepén jelezte: szívesen megrendezné a Final Fourt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: